Hoppa till innehåll

Kommersiella kontorsfärg för maximal produktivitet

Visste du att den genomsnittliga arbetstagaren bara är produktiv i cirka tre timmar om dagen under en åtta timmar lång arbetsdag? En studie tog en titt på nästan 2 000 heltidsanställda kontorsanställda och fann att de flesta på jobbet inte arbetar. Istället gör de saker som att läsa nyhetswebbplatser, kolla sociala medier, prata med kollegor om icke-arbetsrelaterade ämnen och till och med söka efter nya jobb.

Uppenbarligen kommer det alltid att vara ebb och flöde av produktivitet på din arbetsplats. Det är dock möjligt att färgen du målar väggarna kan bidra till att inspirera en miljö där ditt företag är mer produktivt och fokuserat.

Letar du efter idéer om kontorsfärger för att öka produktiviteten? Låt oss ta en titt på de bästa färgvalen för olika typer av arbetsytor.

Hur påverkar målarfärger humör och beteende?

Uppfattningen att ändra färgfärgen på ditt kontor kan påverka hur du känner och agerar kan låta som magiskt tänkande, men det har faktiskt gjorts vetenskapliga studier som tyder på att färgen på ett rum faktiskt kan påverka en persons humör och beteende.

Färger kan grovt delas in i två läger som kallas varma färger och kalla färger. Varma färger inkluderar rött, orange och gult, medan kalla färger inkluderar blått, lila och grönt.

Varma färger kan framkalla en rad känslor som sträcker sig från känslor av komfort och värme till känslor av fientlighet och ilska. Kalla färger beskrivs ofta som lugnande. Men de kan också leda till känslor av likgiltighet eller sorg.

En terapi som praktiserades av vissa antika kulturer känd som kromoterapi använder färg för att hjälpa människor att läka. En liknande behandling utövas fortfarande idag, känd som kolorologi.

Det finns säkert fortfarande en viss skepsis i färgpsykologins värld, men ett antal studier har hittat ganska övertygande resultat. Även om ytterligare forskning fortfarande behövs inom detta område, har det visat sig att färg kan påverka prestanda, konsumentköp och andra mänskliga handlingar.

En studie fann att elever som ser den röda färgen innan de gjorde ett prov kan leda till sämre prestationer. Enligt anekdotiska bevis kan blåfärgade gatlyktor minska mängden brott i ett område. En annan studie fann att deltagarna fann att varma placebo-piller var mer effektiva än de som fick kallfärgade placebo-piller.

Kontorsfärgsidéer för maximal produktivitet

När du brainstormar idéer för väggmålning på kontor, vill du tänka på både färgen och hur intensiv färgen är. Färger som är mycket mättade är mer stimulerande för oss, medan färger med låg mättnad är mer lugnande och lugnande.

Du kan också överväga att integrera några kreativa väggmålningsidéer för kontorsutrymmen, inklusive att göra en tavlavägg eller lägga till en accentvägg.

Blå för mental produktivitet

Om du letar efter idéer för kontorsfärger för att hjälpa dina anställda att vara fokuserade och mentalt engagerade, överväg en nyans av blått. Blått tros hjälpa till att stimulera sinnet och förbättra koncentrationen i branscher som är beroende av repetitiva åtgärder.

Blått är en färg som framkallar mindfulness. En neutral blå färg kan vara ett bra val, eftersom mörkblått kan vara för aggressivt och överväldigande.

Röd för fysisk produktivitet

Rött är en färg som kan skapa en känsla av brådska. För jobb som till stor del är fysiska kan detta bidra till att öka produktiviteten.

Gul för kreativ produktivitet

Färgen gul kan framkalla och stimulera känslor. Detta innebär att kreativa industrier kan dra nytta av gula nyanser i sin arbetsyta. Det kan också hjälpa till att lysa upp humöret hos dina anställda, eftersom gult är djupt förknippat med solsken och lycka.

Gula arbetsytor är bekväma och varma. Om arbetet du gör kretsar kring att alltid komma med nya, kreativa idéer, är gult ett utmärkt val.

Grön för balanserad produktivitet

Kanske huserar du många olika anställda som utför många olika slags arbeten på samma kontor. Om du försöker hitta en färg som passar högsta möjliga produktivitet för alla dina anställda, kan du överväga att måla ditt kontor grönt.

Grönt kan hjälpa till att öka produktiviteten eftersom det har en stark känsla av balans. Detta skapar en miljö som är lugnande och lugnande. Men om ditt kontor är fysiskt och högt tempo, kan du tycka att grönt är trögt och stillastående för det arbete du gör.

Andra tips för att öka kontorets produktivitet

Medan du sållar igenom idéer för professionella kontorsfärger, överväg att inkludera några andra produktivitetshöjande designval i mixen. Genom att kombinera rätt färgfärg med andra överväganden som belysning och doft kan du skapa den perfekta miljön för dina anställda.

Lys din arbetsyta rätt

Det finns även färgval när det kommer till belysning. Det finns varmare färgade lampor som är gula eller orange samt kallare ljus som är blå eller vita. Varmare lampor tenderar att uppmuntra en avkopplande miljö, medan kallare lampor är bättre för koncentration, fokus och produktivitet.

Grönhetens krafter

Vetenskapliga studier har funnit att närvaron av växter i ett hem eller på kontoret kan sänka stressnivåerna, öka produktiviteten och öka välbefinnandet. De kan också hjälpa till att lägga till lite av den välbalanserade gröna färgen till ditt kontor, oavsett färgen på väggarna.

Omfamna minimalism

Att hålla ett kontorsfritt kontor kan verkligen hjälpa till att öka produktiviteten för ditt företag. Tid går inte bara förlorad när du måste söka efter papper som du svär att du just hade, utan det kan också bara hjälpa till att hålla ditt mentala utrymme klarare.

Använd luktens kraft

Det finns också en del forskning som tyder på att prestation på jobbet kan höjas genom doft. Överväg att använda en eterisk oljeinfuserare eller rökelse på ditt kontor för att skapa en produktiv miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *